3 Stars

درمان معده ( طبیب حافظ کریمی )

ارسال شده در تاریخ : 11 خرداد 1401 | شماره ثبت : H9421015


اولین شرط طهارت لقمه های معده است
گر نباشد پاک لقمه،حاصلش در روده است
آنچه انسان را ز حیوان برتری بخشیده است
طیبات است ، طیباتی که بُوَد رنجش بدست
لقمه ی طاهر،طهارت بر دل افزون میکند
غیرِطاهر لقمه باشد،مغز را پرخون میکند
چون بفرمودهِ معصوم خون باشد بی شعور
جای دستور خدایش میشود شاهش غرور
چون غرور حاکم شود باحکم خون بی شعور
میشودکوهی که درآن نیست موسی روی طور
لقمه ی ناپاک هرگزحاصلش در خاک نیست
خاک پاک است و درونش خانهِ ناپاک نیست
حال اگر در لقمه هایت خردلی ناپاکی است
توبه کن درگاه ایزد تا که عمرت باقی است
حافظا شکر خدا کن لقمه هایت پاک شد
سختیهایی هم کشیدی آخرش افلاک شد


《 هو الشافی》

☆☆ کسانیکه دنبال درمان معده هستند دقیق مطالعه کنند.
مقدمه مهم :
معده از مغز با هوش تر است، معده ی خالی صاحبش را مطلع می کند؛ ولی مغز خالی نه ؟
اگر جواب این ادعا را درپایان یافتی فارغ التحصیل مکتب طبیبان برتر کائنات شدی و فوق تخصص گوارش هستید( مبارکتان باد).
برترین طبیب طبیبان کاینات پیامبر اکرم(ص) فرمود : المعده بیت الداء[ معده خانه بیماری هاست].
لقمه ای که خورده می شود، آبی که نوشیده میشود یا هر چیزی که وارد معده میشود، اگر طیب وپاک نباشد، میشود بیماری معده....

☆ درمان بیماری ها و مشکلات معده[ ۱ ]

الف- چیز هایی که معده را دباغی می کند .
1. خوردن باقلا با پوست. امام صادق فرمود، پوست باقلا معده را دباغی ( گرفتن تعفن و رطوبت زائد معده) می کند.
۲- آویشن
۳- خوردن انار با پیه اش . امام صادق فرمودند انار را پیه اش بخورید زیرا معده را دباغی و ذهن را تقویت می کند . امام علیه السلام در روایتی دیگر فرمودند خوردن انار مِی خوش با پیه اش معده را دباغی می کند
۴- . بِه، بِه معده را دباغی و قلب را تقویت می کند و درمان خیلی از بیماری های صعب العلاج است .
۵- سیب . بنابر سفارش حضرت امیر علیه السلام سیب معده را دباغی می کند .
۶- سنجد . فرموده اند سنجد کلیه ها را گرم و معده را دباغی می کند .
۷- نان برنجی . امام صادق فرمودند به کسی که اسهال شدید دارد نان برنجی بدهید که برای کسی که اسهال دارد بهتر از نان برنجی نیست ، معده را دباغی می کند و بیماری را بیرون می کشد.
۸- شیر گاو . امام باقر فرمود، شیر گاو معده را دباغی می کند،پی کلیه ها را زیاد می کند و سبب اشتهای غذا می شود .
۹- گلابی . گلابی معده را دباغی می کند ، گلابی و به خاصیت های مشابهی دارند (هر دو معده را دباغی ، قلب را تقویت می کند) . خوردن گلابی بعد ار غذا و در حال سیری مفید تر است و نفعش بیشتر از ناشتا خوردنش است .

☆ درمان بیماری ها و مشکلات معده [ ۲ ]

الف - چیزهایی که معده را آباد می کند(یُطیب المعده) .
۱- بِه . حضرت امیر فرمودند بِه قلب را تقویت و آدم ترسو را شجاع می کند و همچنین معده راجارو می کند و آن را پاک ، طیب و طاهر می کند. بِه جارو کننده ی مواد غذایی است که لابه لای پرزهای معده مانده (این مواد لابه لای پرزها به مرور زمان حالت عفونت پیدا می کنند و تبدیل به مواد تلخ و شبیه به بلغم می شوند ، ماندن این ها در دیواره ی معده ضرر دارد و جلوی کار و فعالیت معده را می گیرد)
۲- خرمای برنی . بنابر فرمایش حضرت رسول فرمود، خرمای برنی معده را طیب و طاهر قرار می دهد ( معده که طیب و طاهر باشد غذا را به خوبی هضم می نماید)

☆ چیز هایی که معده را تنقیه می کند و می شوید .
۱- آب فاتر (آب جوشیده ی ولرم شده ) . بنابر فرمایش حضرت رسول افطار کردن با آب فاتر معده و کبد را می شوید. ( برای صبح ناشتا هم می توان از این آب استفاده کرد)

☆ چیزهایی که معده را بزرگ می کند .

۱- به . امام صادق علیه السلام فرمودند به معده را بزرگ می کند .
۲- سیب . همچنین فرمودنده سیب نیز ، معده را بزرگ می کند . (به و سیب را بیمار مقداری بیش از حد متعارف میل نماید)
نکته مهم : هنگامی که معده ی کوچک بزرگ شود اشتها زیادتر می شود و هضم غذا راحت تر . (کسانی که معده ی کوچکی دارند ، مخصوصا بچه ها اشتها به غذا خوردن ندارند و همچنین پس از خوردن غذا آن را بر می گردانند چون معده جا ندارد و کوچک است)



☆ درمان بیماری ها و مشکلات معده[ ۳ ]

الف - عطر و بوی خوش معده (نضوح المعده) (صابون معده و خوش بو کننده ی معده )
امام صادق فرمودند صابون معده سیب است آب فاتر معده را می شوید ولی صابون معده سیب است بدین معنا که مواد غذایی باقی مانده در معده که به جداره های آن چسبیده اند و پس از مدتی عفونت خواهند کرد را با ماده ی چسبنده ای که در معده به وجود می آورد جذب خودش می کند و با خودش می برد .

ب- چیزهایی که معده را تقویت می کند .
ممکن است به علت کم تحرکی و فعالیت کم بدن مانند کسانی که کارشان پشت میز است و ساعات زیادی در روز می نشینند ، معده کم کم ضعیف و ناتوان شود و دیگر به خوبی غذا را هضم نکند.
۱- سویق عدس . امام صادق علیه السلام در مورد خواص سویق عدس فرمودند تشنگی را قطع می کند (برای دیابت هم مفید است) معده را تقویت می کند ، صفرا را خاموش می کند و درون را سرد می کند (صفراوی مزاجان درونشان گر گرفتگی زیادی دارند) و درمان هفتاد بیماری است .
۲- گلابی و به . فرمودند معده را دباغی و تقویت می کند . کسی که روی دلش احساس سنگینی می کند و بعد از غذا سنگین می شود بعد از غذا گلابی بخورد .
۳- مرکب سه گانه ( ترکیب آویشن ، زنیان ، سیاه دانه) و چهارگانه ( ترکیب آویشن ، زنیان ، سیاه دانه ، نمک دریا ) . پیامبر صلی الله علیه و آله مرکب سه گانه را بعد از غذای سنگین و دیر هضم به صورت خشک (بدون آب) می خوردند.

و مرکب چهارگانه را قبل از غذا می خوردند و می فرمودند در صورتی که این مرکب چهارگانه را بخورم اهمیت نمی دهم چه غذایی بخورم (سنگین یا غیر سنگین) زیرا این ضرر غذای سنگین را برطرف می کند . مرکب چهارگانه معده را تقویت می کند ، بلغم را قطع می کند و ایمنی از بیماری لقوه است (ترکیب داروی مرکب سه گانه و چهارگانه شبیه به هم است با این تفاوت که مرکب چهار مقداری نمک هم داخل خود دارد . به این دو مرکب هاضوم(هضم کننده) نیز می گویند) .

۴- مرکب دو . فرمودند مرکب دو برای تپش قلب ، تنگی نفس ، نفس کشیدن با صدای بلند ، درد معده و تقویت معده مفید است . بهترین و مهم ترین دارو برای ضعف معده مرکب دو است . مرکب دو اثر فوری دارد و کسی که مصرف می کند در عرض چند دقیقه درد معده اش ساکت می شود و این توانایی را دارد که فورا معده را درمان کند .

☆ ذرب المعده ( فسادی که در معده به وجود می آید و منجر به اسهال می شود ، معده غذا را هضم نمی کند و آن را به همان صورت خام خارج کند.)
۱- شیرگاو . فرمودند شیر گاو معده را دباغی می کند و قلوه پی را زیاد می کند و سبب اشتهای غذا می شود و ذرب المعده را درمان می کند.

☆☆درمان بیماری ها و مشکلات معده [ ۴ ]

۱- اسهال شدید
امام صادق فرمودند برای درمان اسهال چند عدد سنگ بگیر ( ۲الی ۵ عدد) و آنها را کنار آتش قرار بده . سپس برنج را در قابلمه قرار بده و آن را بپز تا اینکه بپزد . قلوه پی گاوی(شحم گاوی) را بگیر و آن را در ظرفی قرار بده و سنگهای داغ شده را روی آن قرار بده و درب ظرف را محکم ببند تا بخار از آن خارج نگردد و آن را محکم تکان بده وقتی آب شد و تبدیل به روغن شد آن را روی برنج بریز و ولرم آن را به بیمار بخورانید . ( روغن قلوه پی باید تا حدی زیاد باشد که برنج شل شود ، شبیه به سوپ) . پی گاو مفید و درمان است ، در قرآن به طیبات تعبیر شده است .

۲- تخمه ( احساس سیری مفرط ، بیمار احساس می کند غذایش هضم نمی شود و سنگین می شود )
درمان تخمه دو جور است یکی شامل درمان ایجاد تخمه با انواع کل غذا می شود ( بیمار هر غذایی بخورد مبتلا می شود) و یکی شامل درمان تخمه با یک سری از غذاهای خاص ( بیمار فقط بعد از خوردن یک سری از غذا های خاص مبتلا می شود )

☆ درمان بیماری تخمه ی عمومی :

۱- انار شیرین . امام صادق فرمودند خوردن انار شیرین با پیه اش معده را دباغی می کند ، مشکل تخمه را برطرف می کند ، غذا را هضم می کند و در درون تسبیح هم می کند .
۲- آب آسمان ( باران) فرموده اند کسی که از آب آسمان می نوشد در صورتی که غذا بخورد و بنوشد مبتلا به تخمه نمی شود . ( هم پیشگیری و هم درمان است )
۳- آب سرد . بنابر فرمایش امام نوشیدن آب سرد(نه یخ) بعد از غذا مفید است ، در صورتی که غذا چرب نباشد . (نوشیدن آب قبل از غذا و بین غذا صلاحیتی ندارد) آب سرد گرمی را خاموش می کند ، صفرا را تسکین می دهد ، غذا را هضم می کند ، مواد زائد و فضولاتی که سر معده جمع می شود را از بین می برد و تب را نیز برطرف می کند . امام تاکید کردند مبادا بعد از زیاد غذا خوردن آب خوردن را رها کنید که معده را پاره می کند ( زخم معده) و تنها زیاد آب خوردن را بعد از غذا جایز دانستند . امام کاظم نیز فرمودند آب غذا را در معده می چرخاند و سبب هضم آن می گردد . امام رضا هم در رساله ی ذهبیه فرمودند کسی که بخواهد معده اش اذیتش نکند در حین غذا خوردن آب نخورد تا غذایش تمام شود . کسی که وسط غذا آب بخورد بدنش مرطوب می شود( از نشانه های رطوبت زیاد بدن : آب دهان زیاد است ، زیاد عرق می کنند ، تکرر ادرار دارند ) . معده هم ضعیف می شود و رگهای بدن نیروی غذا را به خودش نمی گیرد و جذب نمی کند زیرا غذا در معده پف می کند ، آب در بین غذا خوردن موجب زیاد شدن حجم غذا می گردد و مانع از هضم ، حرکت و چرخیدن غذا در معده می شود . ( حالت تخمه)
۴- خرمای برنی .
۵- مرکب اول . معده را گرم می کند و غذا را هضم می کند .
۶- ترب : امام صادق علیه السلام فرمودند ریشه ترب بلغم را قطع می کند و غذا را هضم می کند و برگ ترب ادرار را خارج می کند خارج کردنی .
۷- پنیر . پنیر غذای قبلی را هضم می کند و اشتها را برای مرحله ی بعدی باز می کند . پیامبر (ص) فرمودند پنیر حالت خواب آلودگی را برطرف می کند ، غذا را هضم ، سنگینی غذا را برطرف و تخمه را درمان می کند . امام صادق نیز فرمودند پنیر بهترین لقمه است ، دهان را خوشبو و غذای قبلی را هضم می کند و غذای بعدی را به مرحله ای می رساند که بدن از او استفاده کند و او را جذب کند . ( البته پنیر طبیعی مراد است که حالت اسفنجی دارد)

۸- دراز کشیدن بعد از غذا ( حداقل ۱۵ دقیقه). دراز کشیدن بعد از غذا خوردن آن را هضم می کند و غذا را به جایی می رساند که بدن از او استفاده کند ، رگها را پر خون می کند (بعد از صبحانه یا ناهار دراز کشیدن مناسب است و بعد از شام بهتر است کمی راه رفت) . امام رضا بعد از صبحانه یا ناهار دراز می کشیدند و پای راست خود را روی پای چپ قرار می دادند . اگر انسان دراز بکشد بقیه ی اعضا در حال سکون و استراحت است قلب به راحتی به سمت معده خون پمپاژ می کند و عمل هضم سریع تر و راحت تر انجام می شود .( بدن با انرژری و قدرت بیشتری غذا را هضم می کند)
۹-کاهو . پیامبر فرمودند کاهو سبب خواب آلودگی می شود و غذا را هضم می کند .
نکته: کسانی که بی خوابی و غلظت خون دارند کاهو بخورند.

☆ درمان بیماری تخمه ی خاص :
۱- سویق . امام رضا فرمودند مقدار اندک سویق کله پاچه را هضم می کند .
۲- نان خشک سبوس دار . امام صادق فرمودند نان خشک (نانی که در تنور خشک شده باشد) دیر هضمی و سنگینی اُترُج را برطرف می کند .
۳- زنیان . فرموده اند کسی که می خواهد ماست بخورد و به او آسیب نزند مقداری زنیان روی آن بریزد . ( خنثی کننده ی سردی و اسید معده است)

☆☆ درمان بیماری ها و مشکلات معده [۵ ]

الف- درمان گرمی معده . معده خود به خود یک گرمی ای دارد به خصوص در بعضی حالات مثلا وقتی معده خالی است . در روایات از اسید معده به عنوان آتش نام برده شده است (اسید هم سوزاننده است) . اگر آتش معده نبود غذا هضم نمی شد ، وجودش برای هضم ضروری است ولی اگر بماند یا مقدار آن بیشتر از حد معمول شود ضرر می زند. امام صادق علیه السلام می فرماید وارد حمام نشو مگر اینکه اندک چیزی بخوری و در درونت باید چیزی باشد که آتش معده را خاموش کند و این برای بدن قوی تر است و ۱همچنین در حال سیری و با شکم پر نیز وارد حمام نشو .
۱- آب سرد . فرموده اند آب سرد ، گرمی را خاموش می کند .
۲- آب فاتر (آب جوشیده ی ولرم شده) . پیامبر با آب فاتر افطار می کردند و می فرمودند آب فاتر گرمی معده را خاموش و میگرن را برطرف می کند .

ب - درمان سردی معده . معده ی سرد کم کار است و سردی معده نیز مطلوب نیست زیرا فعالیتش کم می شود و غذا را راحت و خوب هضم نمی کند . سردی معده از زیاد خوردن به وجود می آید ، پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند در حالیکه اشتها داری باید غذا بخوری و همچنان که اشتها داری دست از غذا بکشی . (معده ی سرد سبب برخی از بیماری های قلبی مانند تپش قلب می گردد )
۱- داروی مرکب یک . مفید برای معده درد ، سردی معده و ضعف معده .
۲- داروی جامع امام رضا علیه السلام با آب زیره . مفید برای بیماری ها و سردی معده و تپش قلب .

☆☆ درمان بیماری ها و مشکلات معده[ ۶ ]

الف- درمان صافی معده (معده نباید صاف باشد ، باید دارای پرز باشد تا قدرت هضم داشته باشد )
۱- آویشن . روایات متعددی داریم مبنی بر اینکه آویشن پرز معده را می رویاند .
۲- زنیان و مغز گردو . امام صادق ع فرمود، که ترکیب زنیان و مغز گردو بواسیر را می سوزاند ، باد شکم و التهابات و درد آن را طرد می کند ، رنگ رخسار را زیبا می کند ، معده را زبر می کند و کلیه ها را گرم می کند .
۳- خشکی معده . ( خشکی معده مطلوب نیست و معده باید نرم باشد تا انعطاف داشته باشد و زخم نشود)
۴- آویشن و نمک . از فرمایشات امام صادق علیه السلام است که ترکیب آویشن و نمک راه بسته شده را باز می کند ( مانند گرفتگی عروق) ، بلغم را می سوزاند ، آب را بیرون می کند ، دهان را خوشبو می کند و معده را نرم می کند .
۵- سویق . امام صادق علیه السلام فرمودند سویق مِره (صفرا و سودا) و بلغم را از معده جارو می کند و هفتاد نوع بلاء را دفع می کند (معده خانه ی بیماری است اگر مشکلات معده برطرف شود هفتاد نوع بلاء را دفع می کند) .
۶- کندر . امام رضا فرمودند زیاد کندر بجوید ، جویدن نزد من محبوب تر است این بلغم معده را به شکل خون ریزی (یعنی از عمق از داخل گوشت و رگها) خارج می کند و معده را پاک می گرداند ، عقل و مغز را تقویت می کند ، غذا را تقویت می کند
ج- بی اشتهایی (از مشکلات دستگاه گوارش است و مخصوصا بچه ها مبتلا به بی اشتهایی هستند)
۱- شیر گاو . شیر علاوه بر اینکه یک غذای کامل و بی ضرر است بدن را آماده می کند برای وعده های بعدی غذایی و بی اشتهایی را درمان می کند .
۲- پنیر . پنیر گرسنگی می آورد بدین صورت که غذای قبلی را هضم و بدن را برای غذای بعدی آماده می کند .
نکته مهم: پنیر گاوی بهترین است و پنیر باید طبیعی و اسفنجی باشد شبیه پنیر لیقوان، پنیرهای امروزی بیشتر چربی و ماست است.

۳- حوک . امام صادق حوک را سبزی انبیاء معرفی نمودند و فرمودند غذا را هضم می کند و آن را به جایی می رساند که بدن از آن استفاده کند ، راه بسته شده را باز می کند ، دهان را خوشبو می کند و اشتها آور است و سبب اشتهای غذا می شود .
۴- بادروج . همان حوک و حوک همان ریحان کوهی است . امام کاظم فرمودند من دوست دارم اولین غذایی که می خورم بادروج باشد زیرا راه بسته شده را باز می کند ، سبب اشتهای غذا می شود ، التهاب چشم را برطرف می کند ، و اگر اول غذا بادروج بخورم دیگر اهمیت نمی دهم چه غذایی بخورم (سنگین و دیر هضم باشد یا نباشد) وهیچ ترسی از بیماری نخواهم داشت .
۵- مسواک زدن . فایده متعددی برای مسواک زدن نقل شده که من جمله ی آن باز شدن اشتها است .

☆☆درمان بیماری ها و مشکلات معده با دارو های طب طبیبان برتر کائنات

۱- داروی مرکب دو - درمان مشکلاتی مانند درد معده و یا ضعف معده .

۲- داروی جامع امام رضا با آب زیره - اگر درد یا ضعف معده همراه با نفخ باشد داروی جامع امام رضا با آب زیره نیز اضافه می گردد .

۳- داروی هاضوم - اگر مشکل هضم غذا یا ترش کردن و احساس سنگینی نیز در شخص وجود دارد داروی هاضوم نیز به دو داروی قبل اضافه می گردد .

نکته مهم: در بیشتر موارد نیاز به این سه دارو هست و هر سه دارو با هم تجویز می شود .

۴- داروی جوز بویا - در صورت وجود رفلکس اسید معده داروی جوز بویا نیز ضمیمه می گردد (نصف قاشق چایخوری بعد از غذا)

☆ اگر با مصرف داروهای فوق بیمار درمان نشد و معده ی شخص گرم بود سویق عدس تجویز می گردد زیرا هم تقویت کننده و هم سرد کننده ی معده است.

☆ گاهی نیز مجبور می شویم داروهایی مانند مرکب چهار یا مرکب یک تجویز کنیم زیرا این دو دارو نیز برای معده وبی اشتهایی مفید فایده هستند .

۵- جامع امام رضا با آب عسل ، عسل و سیاه دانه - در صورت ابتلای بیمار به هلیکو باکتری علاوه بر سه داروی اول ، داروی جامع امام رضا با آب عسل ، عسل و سیاه دانه نیز تجویز می گردد .

☆ شاه کلید : نمک دریا

در اسلام ، دستورات زیادی در مورد خوردن نمک ، به عنوان یک پیش غذا ، وارد شده و به فلسفه و فواید آن نیز اشاره شده است.

☆ امام علی می‌فرمایند «با نمک غذا خوردن را شروع کنید که اگر مردم بدانند چه خاصیتی در نمک است ، هر آینه بر تریاق تجربه شده ، آن را بر می‌گزینند».

امام صادق علیه السلام نیز فرموده‌اند «رسول خدا به علی ع فرمودند ای علی غذا را با نمک آغاز کن و با آن به پایان رسان که هر کس چنین کند ، از ۷۲ نوع از انواع بلا در امان است که از آن جمله جنون و جذام و پیسی می‌باشد .

☆شاه کلید نمک از دریچه ی علم :

نمک به دلیل داشتن «اسید» بهترین داروی ضد عفونی کننده است؛ چرا که هیچ نوع میکروبی نمی‌تواند در نمک رشد و نمو یا زندگی کند.

۱- بنابر یافته‌های علوم پزشکی،دهان محل تجمع انواع میکروبها می‌باشد که در اثر استعمال نمک در پیش از غذا، آنها بر طرف می‌گردند.

۲- دهان (بزاق) از چشمه‌هایی به نام غدد بزاقی جاری می‌باشند که هرچه با غذا مخلوط شوند،غذا زودتر از گلو پایین می‌رود و زودتر هضم
می شود ورود نمک در دهان،غده‌های اطراف دهان را تحریک و به ترشح آنها سرعت می بخشد. از این رو،غذا را زودتر هضم و برای فرو بردن حاضر می‌سازد.

۳- زمانی که نمک وارد معده خالی از غذا می‌گردد، غده معده را تحریک می‌کند و ترشحات زیادتری به وجود می آورد پس«اسفیورت» نمک سبب زود فرو بردن و زود هضم شدن غذا می‌گردد.

۴- از آنجا که نمک پیش از غذا تحریک کننده غده‌های هاضمه است،در اثر تحریک آنها،انسان میل به غذا خوردن می‌یابد،بنابراین،نمک سبب زیاد شدن اشتها می‌گردد.

۵- چنانچه مواد شیمیایی،بیش از اندازه معمول در معده ترشح شود، موجب سوء هاضمه می‌گردد و نمک پیش از غذا،به دلیل دارا بودن اثر اسیدی،آن را خنثی و بی‌اثر می نماید و سوء هاضمه را برطرف می کند.

۶- در بدن و خون و ساختمان جسم مقدار معینی نمک وجود دارد که اگر این مقدار کاهش یابد،موجب امراض مختلفی در اعضاء بدن می‌گردد،اما وقتی نمک پیش از غذا وارد معده گردد،مقدار مورد نیاز را برای کمبود خود نگه می‌دارد و در حقیقت،مقدار از دست رفته را جبران می‌سازد.

۷- بدن انسان به منظور برطرف کردن نمک،به آب نیاز دارد و استعمال نمک، بیش از غذا،آدمی را به نوشیدن آب مجبور می سازد و این،خود،سبب افزایش«ادرار» و شستشوی کلیه و مثانه می‌شود.

۸- در اثر نمک خوردن،مقداری از آب بدن از روزنه‌های پوست بیرون می‌اید و به این ترتیب، سوارخ‌های تنفسی پوستی،پاک و پاکیزه می‌گردند.

۹- خوردن نمک در بعد از صرف غذا نیز،غدد بزاقی را تحریک می‌سازد و باعث زیاد شدن آب دهان می گردد بنابراین انسان ناگزیر به فرو بردن یا بیرون کردن آن از دهان می‌شود که در هر دو صورت،چربی یا غذای باقی مانده در دهان و بین دندان به همراه آب دهان برطرف می‌شود.

۱۰- اگر آدمی غذایی بخورد که نمک آن کم باشد و یا در معده ترشحات مواد نمکی نباشد،غذا دیرتر هضم می‌شود و این،سبب بروز سوء هاضمه می شود. خوردن نمک، پیش از غذا،این آسیب را برطرف می‌سازد.

☆ آویشن + نمک دریا =باد معده و باد زیر شکم را طرد می کند ،راه بسته شده را باز می کند ،بلغم را می سوزاند ،آب را سر ریز می کند،بدن و دهان را خوشبو می کند،معده را نرم می کند ،درد قلب را برطرف می کند و سبب نعوظ میشود .

نکته مهم: کسانی که ضعف جنسی ، عدم نعوذ ، زود انزالی و.... قرار دارد در وعده های غذایی نمک و آویشن استفاده کنند.

☆☆دباغی معده

معده به مرور زمان و بر اثر نوع غذاها و نحوه خوردن و آشامیدن ضعیف ، سست ، مرطوب ، صاف و بدون پرز میشود و نیاز به تقویت و به اصطلاح دباغی و ایجاد پرز وخشکاندن دارد .
و اما چیزهائیکه معده را دباغی میکند بشرح زیر میباشد :

۱- خوردن باقلا با پوست ، یعنی هر دو پوست۲- آویشن ، علاوه بر دباغی معده ایجاد پرز در معده میکند. و بهترین روش استفاده بشکل تازه یا خشک آسیاب شده و شاید بهترین روش خوردن آویشن با نمک دریا قبل و بعد از غذا و بهتر از آن ترکیب آویشن و زنیان و سیاه دانه قبل و بعد از غذا .شاید هم دم کرده آویشن این خاصیتها را داشته باشد ۳- خوردن انار با پی که در روایات تاکید شده و اینکه حضرت امیر این کار را انجام میدادند و میفرمودند که معده را دباغی میکند ۴- خوردن به ، هم معده را دباغی میکند و هم قلب را تقویت ۵- سیب ، جزء چیزهائی که معده را دباغی میکند بر اساس روایات ۶- سنجد ، کلیه ها را گرم و معده را دباغی میکند ۷- نان برنج ، سیر میکند ، معده را دباغی میکند و بیماری را بیرون میکشد ۸-شیر گاو ، معده را دباغی میکند ، قلوه پی را زیاد میکند و اشتها را نیز باز میکند .

☆ خود دباغی کنایه از تحقق نیرومندی در معده تا تحمل و استقامت در انجام وظایفش افزایش یابد ،شاید هم بمعنای بر طرف کردن رطوبت ، سستی وتعفن میباشد .

☆☆درمان بلغم و مره در معده

الف: از روایات استفاده می شود که معده دارای بلغم و مره (سودا و صفرا) است ، احتمال دارد که این مواد به دیواره ی معده چسبیده باشند یا احتمال دارد که در ته معده جمع شوند و یا احتمال دارد که در دیواره ی معده باشند . وجود این مواد در معده سبب اختلال در فعالیت معده می شود .

☆ سویق
امام صادق فرمود " سویق بلغم و مره را از معده جارو می کند جارو کردنی و پیشگیری می کند از هفتاد نوع بیماری . سویق را باید به مقدار دو قاشق غذا خوری ناشتا مصرف نمود .
☆ کندر
امام رضا فرمود " زیاد کندر استفاده کنید و آن را بجوید و جویدن آن نزد من محبوب تر از خوردن آن است ، زیرا این بلغم معده را خارج می کند و معده را تمیز می کند و مغز را تقویت می کند و غذا را هضم می کند .
مراد از کندر بیشتر کندر نر است _ با توجه به روایت وجود بلغم در معده سبب ضعف مغز و مشکل در هضم می شود .

☆ شاه کلید : درمان خانگی صاف بودن معده

۱- آویشن ۲. مغز گردو و زنیان۳. آویشن و نمک نرم کننده معده
☆ درمان خانگی بلغم معده ۱- سویق ۲- جویدن کندر
☆ مصلحات معده ۱- گوشت و پیه ۲- کشمش ۳-سبزی حزا (جعفری) ۴- انار ۵- آب گرم ۶- غذا نخوردن تا معده خالی شود

☆☆ عامل بیماری ها:

الف- مسبب بیشتر بیماریهای سخت مانند انواع تحلیل عضلات, ام اس, سرطان, مشکلات کبدی, مشکل معده و گوارش مشکلات پوستی, انواع حساسیتها, بیماریهای اعصاب, مشکلات تنفسی, همورئید و همچنین علت اوتیسم, سیپی, تشنج و انواع معلولیتها در فرزندان مان داروهای شیمیائی و مواد نگهدارنده شیمیائی, کود شیمیائی و سموم آفات میباشند.
☆ قدم اول, عامل اصلی بیشتر بیماریهای مردم یعنی داروهای شیمیائی را از خانه خود خارج کنید و دور بریزید
زیرا استفاده از انها در حقیقت یک نوع خود کشی نامحسوس محسوب می شود.
دادن آنها به فرزندان یا خانواده در واقع به دامِ بیماری انداختن و باعث مرگ تدریجی فرزندانتان میباشد.
نکته مهم : اگر دلیل میخواهید مقداری دارو را در یک گوشه خانه یا حیاط بگذارید خواهید دید هیچ حیوانی یا حشره نزدیک انها نمیشود و انها را نمیخورند و این دلیل سمی بودن وبیماریزا و کشنده بودن آنهاست.
بنابراین خریدن این داروها در حقیقت خریدن بیماری و مرگ است.

نکته مهم: داروی جامع امام رضا ع( شاهکار طبی امام رضا)
ترکیب : زعفران . هل . فلفل سفید . عاقرقرحا . بنج . خربق سفید . سنبل الطیب بطور مساوی وفرفیون دو برابر باقی نرم اسیاب شود والک شود وبا دو برابر وزن مجموع عسل مخلوط شود ودر یک شیشه نگهدارید وهر وقت لازم شد اندازه ( یک نخود) با حمال ( حمل کننده ) مصرف شود.

☆☆موارد مصرف به این شرح است

۱- جامع با اب زیره پخته برای سردی معده تپش قلب درد پهلوی راست نفخ ودیگر بیماریهای معده
۲-جامع با اب رازیانه پخته یک نخود بمدت ۳ شب برای سرفه اسم وعامه بیماریهای ریه وپستان مفید است
۳-جامع با اب انغوزه برای مار گزیدگی وعقرب گزیدگی ورتیل گزیدگی مسمومیت زهر شیمیائی شدن وبرای سردی شدید بدن وغلظت شدید خون
۴- جامع با اب کرفس پخته برای درد پهلوی راست
۵-جامع با اب ولرم بمدت سه شب برای بیماری سل
۶-جامع با اب سرد ویک جرعه سرکه برای بیماریهای طحال
۷- قطره مرزنجوش جامع یعنی جامع با اب مرزنجوش پخته حل شود ودر بینی ریخته شود برای سکته مغزی وتمامی انواع فلج اعم از فلج اطفال ام اس ای ال اس انواع تحلیل عضلات توده مغز سینوزیت وبسته شدن بینی
۸-جامع با اب ترب پخته برای سنگ کلیه
۹-جامع با اب سداب برای سنگ کلیه
۱۰- جامع با اب مرزنجوش برای تیروئید منرژیت وسایر مشکلات مغز مانند ام اس وانواع فلج
۱۱-جامع با اب سنا مکی برای سنگ صفرا
۱۲- جامع با اب سقمونیا برای سنگ صفرا
۱۳-جامع با اب برگ چقندر برای سرطان خون
۱۴- جامع با اب تره برای کم خونی وکمبود پلاکت وبیماری طحال

۱۵-جامع با اب سیب کال برای تب است
۱۶-جامع با اب به برای بیماریهای قلب
۱۷- جامع با عسل یا اب عسل برای انواع عفونتها والتهابها هپاتیت ایدز وبیماریهای مری معده وروده
۱۸- ضماد جامع وعسل برای انواع زخمها حتی زخم دیابتی وانواع بیماریهای پوستی
۱۹- جامع با اب کاسنی برای بیماریهای کبد وروده بزرگ
۲۰- جامع با اب شنبلیله برای بیماریهای پانکراس

☆نکته مهم :با داروی جامع میتوانید همه بیماریها را درمان کنید واز دارو ودکتر بی نیاز میشوید

☆☆داروی هاضوم:

ترکیب : اویشن . زنیان . سیاه دانه
اویشن وزنیان را اسیاب کنید والک کنید سیاه دانه را اسیاب نکنید باهم مخلوط کنید

مقدار وزمان مصرف : بعد از غذا یک قاشق چای خوری خشک مصرف شود بخصوص بعد از مصرف غذای سنگین
موارد مصرف : مشکلات معده . هضم نشدن غذا . رفلکس معده . ضعف معده . نبود پرز در معده

☆☆ دم کرده سنای مکی (معمولا ۱۰ الی ۱۵ بسته توصیه می شود)
☆ کاربرد: درمان همه بیماری ها، مسهل، ضد اسهال، درمان کبد چرب
☆ روش مصرف: دو قاشق در آب جوش دم کرده نوشیده می‌شود.
نکته مهم : هر سه روز یکبار شود.
نکته بسیار مهم ۱: مصرف سنا برای خانم های باردار ممنوع است
نکته بسیار مهم۲: مصرف سنا برای خانم های شیرده توصیه نمی‌شود، در صورت مصرف سنا حتما دم کرده رازیانه در کنار آن استفاده کنند.

☆شاه کلید : یکی از رازهای سلامتی کم خوری است

پیامبر اکرم می فرمایند : ( المعدة بیت الداء ) معده خانه بیماری ها است .
این روایت چه معنایی می دهد ؟
چرا معده اینقدر مهم است که می تواند خانه بیماری باشد .

الف: یک نظر این است که وقتی معده جهت گوارش کار می کند بسیاری از اعضای بدن همچون قلب، کبد، کلیه درگیر می شوند ودر واقع از یک نظر می توان گفت تمامی اعضای بدن جهت هضم غذا کار می کنند .

ب: بعد از خوردن غذا قلب شروع به پمپاژ کردن خون به سمت معده می کند تا معده عمل هضم را انجام دهد .

ج :سیری (زیاد غذا خوردن) بیماری قلب می آورد چون قلب از خودش هم غافل می شود وفقط به پمپاژ کردن خون به معده توجه می کند .

☆ در روایت داریم که می فرماید : (الجوع طعام القلب)، گرسنگی غذای قلب است، یعنی زمانی که انسان زیاد غذا می خورد خود قلب هم آسیب می بیند .بنابر این وقتی زیاد غذا می خوریم وهمیشه غذا می خوریم قلب درگیر پمپاژ خون به معده می شود واز خونرسانی به سایر اعضا باز می ماند واین سبب ضربه خوردن سایر اعضا می شود واین احتمال که علت این که حدیث می فرماید : معده خانه بیماری ها است همین باشد .
روایت می فرماید : (اذا امتلات المعده نامت الفکرة ) ، انسان وقتی معده اش پر شود می بینیم مغزش کار نمی کند علتش همین هدایت خون بدن به سمت معده جهت گوارش است .

☆☆ ورم معده

به ورم حاد یا مزمن لایه مخاطی معده گاستریت می‌گویند (Gastritis) این بیماری به طور ناگهانی و گاهی بصورت خطرناک بروز می‌کند.

☆ علت ورم معده : مواد شیمیائی اعم از داروها شیمیایی، آنتی‌بیوتیک‌ها، سالیسیلات ها، جوش شیرین، سموم آفات، بعضی از انواع ادویه جات غذاها ونوشیدنی های خیلی داغ، مصرف مواد اسیدی و قلیائی صنعتی قوی عفونت‌ها، نخوردن آب بعد از غذا و زخم معده موجب ورم معده میشود.

☆ از نظر مزاجی غلبه بلغم بخصوص بلغم معده باعث بروز این بیماری می شود

درمان این بیماری در طب طبیبان برتر کائنات عبارت است از :

۱- مرکب دو ۲-خوردن نمک دریا قبل وبعد غذا ۳-داروی هاضوم (متشکل از آویشن زنیان و سیاهدانه ناساب و نمک قبل وبعد غذا) ۴-اویشن ونمک ۵-جامع حضرت رضا ع با جوشانده زیره

☆☆زخم معده

نکته مهم : زخم محدود و سطحی طبقه مخاطی معده که بداخل طبقه مخاطی عضلانی که در قسمت تحتانی مری معده دوازده و سایر نقاط حساس معده نفوذ کرده باشد زخم معده یا زخم بیتیک (Peptic ulcer)

☆ علت :
ازدیاد اسید معده، زیاد غذا خوردن، ناهار خوردن، ‌نخوردن آب بعد از غذا، خوردن اب وسط غذا، و عوامل روانی همچون عصبانیت و جوش زدن.

☆واما علت مزاجی غلبه صفرا که منجر به عصبانیت و جوش زدن و غذا خوردن در حال سیری می‌شود.

نکته مهم :علائم
درد سوزش، آروغ‌های ترش‌، اتساع شکم، حالت تهوع، استفراغ، ترشح زیاد از حد بزاق دهان، بی اشتهایی، لاغری، اسهال وکم خونی، تیرگی مدفوع، و در صورتی که زخم در ناحیه مری باشد ناحیه حفره گردن دردناک می‌باشد.

☆درمان:
با درمان غلبه صفرا، با داروهای: صفرابر، سرد کننده و سویق عدس. همچنین مصرف داروی مرکب دو و داروی زخم گوارش حیاتی است

نکته: البته خوردن کندر و جامع و عسل و سیاه دانه نافع است.

☆☆ انفراج معده:

اتساع ناگهانی معده که طی ان تنوس معده به سرعت وناگهانی از بین میرود ومقدار زیادی مایع وگاز در معده جمع شود که معده کارائی لازم خودش را از دست میدهد. که اتساع معده یا( Acute gastric dilatation) گویند.

نکته مهم :علت
غلبه صفرا وگرمی معده که منجر به وقفه در واکنش اعصاب حرکتی معده ومیتواند به کار قلب مربوط باشد وشاید علت اصلی زیاده روی در نوشیدن اب ومایعات بخصوص همراه با غذا وبی نظمی در خوردن غذا.

☆علائم:
هضم نشدن غذا واحساس انباشتگی شکم درد استفراغ مایع اغشته به صفرا اتساع قسمت فوقانی شکم قرقر شکم تشنگی تنگی نفس وگاهی حالت شوک از علائم پارز اتساع شکم.

☆ شناخت:
استفراغ شدید وبروز علائم ذکر شده موجب شناخت اتساع معده.

☆ درمان:
در مرحله اول درمان عوارض معده با مصرف میوه به انار با پی مصرف سیب و داروی جامع با اب زیره ودر کنار ان درمان غلبه صفرا با داروی صفرابر و سویق عدس وترک مصرف مایعات همراه با غذا وکم کردن خوردن اب ولی درمقابل مصرف نمک واویشن قبل وبعد از غذا ودو وعده غذا خوردن.

☆☆ ورم معده وروده:

در حقیقت ورم لایه مخاطی روده ومعده که امروزه گاستروانتریت حاد می نامند(GASTROENTERITIS)
علت اصلی این بیماری غلبه صفرا ومصرف مواد شیمیائی اعم از بعض داروها جوش شیرین مواد نگهدارنده مواد الکلی بسم الله نگفتن موقع غذا خوردن غذاهای فرنگی مانند گوجه فلزات سنگین غذا ونوشیدنی داغ عدم رعایت پاکیزگی مانند شستن دستها قبل از غذا

علائم بیماری کوفتگی بی قراری بی اشتهائی تهوع استفراغ صدای شکم اسهال وبهت ودر صورت اسهال سوزش مقعد از علائم این عارضه

شناخت با برسی دقیق علت وعلائم بیماری با توجه به طبع بیمار ومصرف غذاهای ناسالم ومحرک وحساسیت زا

درمان شاید بهترین درمان مصرف مرکب یک از مرکبات اسلامی داروی قی وتهوع ذاروی مرکب دو همراه با سویق عدس حذف وعده نهار بسم الله گفتن موقع سرو غذا.

☆ فواید داروی امام کاظم (علیه السلام) از منابع علمی :

نکته مهم: داروی زمستانه امام کاظم(ع) از شکرسرخ هلیله سیاه و مصطکی تشکیل شده و در داروی تابستانه بجای مصطکی، رازیانه وجود دارد.

به بررسی خواص اجزای این دارو میپردازیم:

الف - هلیله سیاه:
۱-فعالیت آنتی اکسیدانی۲-فعالیت ضد آمیبی و ضد پلاسمودیومی۳-فعالیت ضد قارچی۴-فعالیت ضد باکتریایی۵-فعالیت ضد ویروسی۶-فعالیت ضد HIV۷-فعالیت ضد سرطانی۸-فعالیت ضد دیابتی۹-التیام ضخم۱٠-فعالیت ضد التهابی
۱۱-فعالیت ضد ضخم معده
۱۲-فعالیت ضد پوسیدگی دندان۱۳-درمان مشکلات قلبی۱۴-بهبود عملکرد مغز۱۵_بهبود ریکاوری استرس۱۶_بهبود حافظه۱۷-بهبود تب مزمن۱۸-مقابله با چربی های بد بدن۱۹-محافظت از پوست۲٠-ضد درد۲۱-تنظیم سیستم ایمنی
۲۲-محافظت از قلب۲۳-محافظت از کلیه۲۴-محافظت از کبد۲۵-ضداسترس و...

ب- خواص رازیانه:

۱-فعالیت ضد سرطانی۲-فعالیت ضد ویروسی۳-فعالیت ضد باکتریایی۴-فعالیت ضد قارچی۵-فعالیت آنتی اکسیدانی
۶-فعالیت محافظتی از کبد۷-فعالیت ضد استرس۸-خاصیت بهبود حافظه۹-بهبود کارکرد مغز۱٠-بهبود آلزایمر۱۱-فعالیت ضد پر مویی در زنان(hirsutism) ۱۲-فعالیت قوی استروژنیک
۱۳-بهبود عملکرد مجاری تنفسی۱۴-بهبود فعالیت روده۱۵-فعالیت ضد درد۱۶-فعالیت ضد جهش ژنتیکی۱۷-کاهش قندخون۱۸-فعالیت ضدپیری در پوست و...

ج- خواص شکر سرخ:

۱-محافظت از سیستم ایمنی۲-ضد دیابت!۳-ضد فشار خون۴-ضد سرطان۵-محافظت از سلول و...

د- خواص مصطکی:

۱-خاصیت ضد التهابی۲-تنظیم سیستم ایمنی۳-فعالیت ضد ویروسی۴-فعالیت ضد میکروبی۵-فعالیت ضد سرطانی۶-دارای خاصیت آنتی اکسیدانی۷-بهبود مشکلات تنفسی۸-بهبود درد ماهیچه۹-ضد باکتری و ضد قارچ۱۰-بهبود گردش خون۱۱-بهبود ضخم۱۲-بهبود التهابات پوستی
۱۳-محافظت از دهان و دندان۱۴_کاهش چربی خون۱۵-کاهش قند خون۱۶-محافظت از قلب۱۷- ضد دیابت و...

نکته مهم ۱: همانطور که مشاهده میکنید این دارو بسیار خاصیت تقویت سیستم ایمنی در برابر ویروس‌ها و باکتری‌ها و...دارد.

نکته‌ مهم ۲: قابل توجه اینکه در زمستان به دو دلیل:
۱-شرایط بهتر برای برخی ویروس ها
۲-ضعیف شدن سیستم ایمنی
احتمال افزایش عفونت ویروسی بیشتر است.
و در داروی زمستانه بجای رازیانه،مصطکی وجود دارد که خاصیت تنظیم وبهبود سیستم ایمنی بیشتری دارد.

☆☆☆ آب کم بنوشید:

امام صادق فرمودند، آب زیاد نخور که ریشه همه دردهاست . و نیز فرمودند ، اگر مردم آب کمتر می‌خوردند بدنهایشان مقاوم می‌شد . و فرمودند،

تا زمانی که عطش نکردید آب ننوشید و وقتی هم عطش دارید آب کم بنوشید .

☆☆ نکته مهم :
تنها مسأله‌ای که در روایات به عنوان ریشه همه بیماری‌ها مطرح شده است، آب زیاد خوردن است.

☆ مضرّات آب زیاد خوردن:

۱- باعث سردی معده می‌شود و معده سرد غذا را خوب هضم نمی‌کند و غذای هضم نشده وارد روده شده و توسط کبد جذب می‌شود.

یعنی کبد خون آلوده و فاسد تولید می‌کند. و این خون آلوده همه بدن را بیمار می‌کند.

۲- معده سرد برای هضم غذا، جذب خون بیشتری از بدن می‌کند و باعث ایجاد علائم کم خونی در بدن می‌شود.

۳- معده سرد باعث می‌شود غذا بیشتر در دستگاه گوارش بماند و تخمیر و فساد ایجاد کند و خود این تخمیر باعث بیماری می‌شود.

۴- آب زیاد باعث می‌شود کار کلیّه زیاد شود و کلیّه فرصت بازسازی و پاکسازی خودش را نداشته باشد.
نکته مهم : به همین دلیل سنگ کلیّه در کلیّه می‌ماند.اینکه گفته می‌شود، آب زیاد خوردن برای کلیّه مفید است صد در صد دروغ است.

☆☆☆ شاه کلید :
می‌دانید چرا آب خوردن باعث تسکین درد کلیّه می‌شود؟ زیرا کلیّه به جای خارج کردن سنگ، به تصفیه آب می‌پردازد. یعنی آب خوردن باعث می‌شود کلیّه فرصت خارج کردن سنگ را نداشته باشد و این سنگ هر روز بزرگتر می‌شود.
اما آب نخوردن باعث می‌شود سنگ از کلیّه خارج شود.

۵- آب زیاد خوردن باعث سردی کلیّه می‌شود و این سردی کلیّه، باعث افزایش بیماری‌هایی مثل فشار خون، دیابت، افزایش کراتین و اوره خون، دفع پروتئین و ... می‌شود.


☆ نکته : می‌گویند آب زیاد بخور تا همه بیماری‌ها ایجاد شود.

مصرف آب فقط باید محدود شود به هنگام عطش، زیرا تشنه شدن بهترین علامت نیاز بدن به آب است.

☆☆مهم: خواص شاخص سیب در روایات اهل بیت علیهم السلام
در روایات صادره از ائمه معصومین علیهم السلام به شکل وسیعی به خوردن سیب تأکید شده است و فوائد فراوان و متعددی برای آن ذکر شده است؛
سیب دوای عمومی است که برای اکثر بیماری ها مفید است و هم غذا و هم میوه محسوب می شود.
در مدح سیب همین مقدار بس که از میوه های بهشتی است.

☆ اما فوائد سیب طبق روایات

۱- پاک کننده و پالاینده و خوشبوکننده معده است؛
۲-نافع و سودمند برای قلب است؛
۳- سم زدا است و سموم را از بدن خارج می کند؛
۴- لمم (نوعی جنون که عامل آن جن است) را معالجه می کند؛
۵- بلغم زدا است و برای افراد بلغمی مزاج بسیار مفید است؛
۶- فرونشاننده حرارت است و درون بدن را خنک می کند؛
۷- تب بر است و مریضی تب را معالجه می کند؛
۸- درمان وبا است؛
۹- درمان خون دماغ است.

☆ سویق سیب نیز برای خون دماغ و مسمومیت و زهرزدایی مار و عقرب از بدن مفید است.

☆ آداب خوردن سیب:

۱- قبل از خوردن سیب آن را بو کنید زیرا امام باقر ع می فرماید: این کار باعث می شود هر درد و عارضه ای از تنت بیرون رود و آنچه از سوی ارواح در انسان ایجاد می شود فرو می نشیند؛
۲- خوردن سیب به صورت ناشتا بهتر و پاک کننده معده است؛
۳- خوردن سیب در سحرگاه بهتر از اوقات دیگر است زیرا پیامبر اکرم ص می فرماید: چهار چیز عمر را زیاد می کند: ... و خوردن سیب در سحرگاه.

ملاحظات《مهم》

۱- خوردن سیب ترش باعث ضعف حافظه می شود؛
۲- اگر عروس در هفت روز اول بعد از زفاف سیب ترش بخورد باعث عقیمی رحمش می شود؛

نکته اساسی :پیامبر گرامی میفرماید
: عروس را در هفته اولش از شیر، سرکه، گشنیز و سیب ترش بازدارید زیرا این چهار چیز رحم را سرد میکند و .... سیب ترش حیض شدن زن را قطع می کند و این برای او یک بیماری است.

‍ ‍ ☆ خواص تره در طب طبیبان برتر کائنات:

خوشبو کردن بدن، پیشگیری از جذام، دور کردن بادها (از معده و …)

☆خواص درمانی تره در طب طبیبان برتر کائنات:

درمان کم خونی (بهترین جایگزین برای سبزی مضر اسفناج)، قطع کردن خونریزی بواسیر (زمانی که بواسیر دارید زیاد تره بخورید)، درمان مشکلات طحال (خونریزی یا سرطان طحال)

نکته مهم : تره مانند نان در غذاهاست، یعنی مصرف روزانه آن لازم و ضروریست و اهمیت غذایی بالایی دارد.


☆ ضررهای بلافاصله نوشیدنِ آب بعد از غذا طبق فرمایش امام رضا، عبارتند از:
مشکلات مثانه و معده، انواع سنگ، سختی ادرار، درد بیضه، بواسیر، مشکلات ناخن، مشکلات گوش، سرماخوردگی، سردرد یکطرفه، درد سینه، مشکلات ناف، ترک لب و تبخال، کری و لالی، خرابی دندان‌ها، زردی و یرقان ، ریح و التهاب....

☆ ☆ پرخوری عامل کسالت در عبادت و منشأ بیماری‌ ها :

اصل ۱- پیامبر گرامی فرمودند: دل‌ های خود را با خوردن آب و غذای فراوان نمیرانید،‌ ( زیرا ) دل نیز مانند کشت زار است، اگر آب فراوان به آن داده شود، می‌ میرد.(مستدرک الوسائل، ج ۳، ص۸۰)

اصل ۲- حضرت عیسی میفرماید: ای بنی اسرائیل! پرخوری نکنید؛ زیرا هر که زیاد بخورد، زیاد می خوابد و هر که زیاد بخوابد، کم تر نماز می خواند و هر که کم تر نماز بخواند، در زمره غافلان قلمداد می شود.(میزان الحکمه، ج ۱، ص ۱۸۶)

اصل ۳- پیامبر اکرم میفرمایند: بدان که معده مرکز و خانه هر دردی است و پرهیز ( از غذاهای نامناسب و زیاده‌روی در خوردن ) اساس هر داروی شفابخش است.(بحارالانوار، ج ۱۰، ص ۲۰۵)
اصل ۴- امام صادق میفرمایند:
نزدیک ترین حالت بنده به خدا، وقتی است که شکم او سبک باشد.(بحارالانوار، ج ۶۶، ص ۳۳۱)

☆☆ وظائف روده در مراحل هضم غذا:

۱- کار روده هضم و جذب غذا است که به وسیله رگ ها به کبد انتقال می دهد
۲- روده رگ های خونی بهش وصل است که غذای خالص را جذب می‌کنند.
۳- روده خیلی بلند است و پیچ وخم زیادی دارد و شاید به ۲۵ متر برسد.
۳- بیشترین مکث غذا در روده است و باعث می‌شود که غذا زود از بدن خارج نشود.
۴- هضم در روده و معده اتفاق میفتد.
۵- اسید معده وارد روده می‌شود و ماده صفرا که از پایین کبد به روده جریان پیدا میکند غذا را هضم می کند بخصوص چربی ها را تا جذب کل بدن شود.
۶-روده یک عضو با ارزش در بدن و دستگاه گوارش است پس در تغذیه خود دقت کنید.

☆☆☆ قوانین اساسی حفظ معده:
ماده ۱- حذف ناهار ( ولهم رزقهم فیها بکرتاً و عشیاً)
ماده ۲- حذف روغن های صنعتی و نمک ید دار
ماده۳- بین غذا آب نخورید و بعد از غذای غیر چرب حتما آب بخورید
ماده۴- آب کم مصرف کنید و پر خوری ممنوع( مادر بیماریها )
ماده۵- آویشن ، سیاه دانه ، زنیان و نمک ترکیب و استفاده کنید
ماده۶- آب ولرم بخورید و صبح ناشتا ی قاشق مرباخوری عسل باضافه ۷ عدد سیاه دانه.
ماده ۷- باشکم پر و خالی حمام نکنید( حداقل با لقمه ای نان)
ماده ۸- روزه را جدی بگیرید درمان مطلق معده است
ماده ۹- شحم گاوی و دنبه و زیتون و ....
ماده ۱۰- حذف سبزی های اسفناج ، شاهی و گشنیز از سفره ها
ماده ۱۱- مصرف تره ، خرفه، ریحان، بادرنجوبه و آویشن
ماده۱۲- مصرف سیب، انار، بِه و .....مخصوصا سیب زرد با هسته و پوست.
ماده ۱۳- حذف نوشابه و مشروبات الکلی و سوسیس و کالباس و سبزیجات بی مصلح...
ماده ۱۴- مصرف سویق و نان سبوس دار و کمتر مصرف کردن تخم مرغ و مرغ
این چهارده ماده به نیت چهارده معصوم تقدیم دوستداران اهل بیت موارد دیگر در متن بالا توضیح داده شد.
۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۱/ طبیب حافظ کریمی- فارغ التحصیل مکتب طبیبان برتر کائنات .

شاعر از شما تقاضای نقد دارد

تعداد آرا : 2 | مجموع امتیاز : 4 از 5
ارسال ایمیل
کاربرانی که این شعر را خواندند
این شعر را 182 نفر 481 بار خواندند
امیر عاجلو (11 /03/ 1401)   | حافظ کریمی (11 /03/ 1401)   |

رای برای این شعر
امیر عاجلو (11 /03/ 1401)  حافظ کریمی (13 /04/ 1401)  
تعداد آرا :2


نظر 2

تنها اعضا میتوانند نظر بدهند.

سریال خاتون قسمت6
سریال خاتون قسمت 6
تبلیغات فرهنگی
تو را به هیچ زبانی
بازدید ویژه
ورود به بخش اعضا

تولد اعضا